top of page

Ik hou van schrijven. Of het nou gaat om een website of een advertentietekst, om een e-mailing, een pay-off of een Facebookbericht. Ik vind het een uitdaging om met zo min mogelijk woorden zo veel mogelijk te zeggen. Leesbaar en begrijpelijk. Dus met zo min mogelijk jargon of onnodig moeilijke woorden.

 

Ernest Hemingway heeft eens gezegd: "The most essential gift for a good writer is a built-in shock-proof shit-detector." En zo is het maar net. Een doelgroep is niet gek. Dus schrijf ik nooit op wat ik niet geloofwaardig vind.

 

Verder ben ik erg precies. Ik kan een komma weghalen en even later toch weer terugzetten.

 

En natuurlijk zorg ik ervoor dat je tekst SEO-proof is en goed gevonden wordt door Google en andere zoekmachines. Maar zonder alles helemaal vol te stampen met zoekwoorden. Het belangrijkste is dat een tekst pakkend en leesbaar blijft.

 

O ja, ik heb ook iets met rijm. Geef me een melodie en zeg me waar het lied over moet gaan. En binnen een dag ligt er iets dat perfect rijmt en ritmisch loopt als een trein.

 

Maar het mooiste vind ik toch als je je lezer of luisteraar echt kunt verleiden. Met een verhaal dat ze daadwerkelijk raakt. Dat er iets intrigerends, iets magisch ontstaat. Iets dat boven de tekst uitstijgt.

Anker 4
bottom of page